Däck och kompletta hjul

Välkommen att köpa dina nya sommardäck eller vinterdäck hos oss!

Behöver du nya sommardäck eller vinterdäck, då har du kommit rätt. Fyll i dina uppgifter nedan så tar vi fram två rekommenderade däckförslag till dig i olika prisklass. Varmt välkommen till oss!

Dags för nya däck eller hjul?

För att du inte ska behöva välja bland otaliga däcktillverkare med olika kvalitéer etc så håller vi det enkelt. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med två alternativ till dig som vi rekommenderar till din bil. Vi ger dig förslag på ett premiumdäck och ett från basutbudet, enkelt och smidigt!

 

Såhär läser du av däckdimensionen

Om du har problem att hitta din dimension, kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Vill du snabbt och smidigt få offert på två typer av däck som passar till din bil? Fyll då i formuläret nedan.

När ska man använda vinterdäck?

Under perioden 1 december till 31 mars är det lag på att använda vinterdäck vid vinterväglag. Redan från 1 oktober och ända till 15 april är det tillåtet att köra med dubbdäck.

Godkända vinterdäck

För att vinterdäcken ska vara godkända måste mönsterdjupet vara minst 3 mm och däcken måste vara avsedda för vinterkörning. Däcken har mönsterdjupsvarnare och när dessa är nivå med slitbanan har däcken nått den lagliga gränsen. 

Godkända sommardäck

För att sommardäcken ska vara godkända måste mönsterdjupet vara minst 1,6mm. Det är viktigt att inte köra med mindre mönsterdjup än så då risken för vattenplaning vid regn ökar markant.

Boka hjulskifte

Här finns vi!

Däck

Updated on 2019-08-13T10:09:52+02:00, by jonaslasvensson2.